Siti Nurhaliza Hamil Anak Pertama Setelah 11 Tahun Menikah

Editor : Asri Muhammad
Siti Nurhaliza hamil anak pertama. (foto : akun Instagram @ctdk)
Siti Nurhaliza hamil anak pertama. (foto : akun Instagram @ctdk)

Online24, Makassar – Akhirnya setelah menikah selama 11 tahun, Siti Nurhaliza hamil anak pertamanya. Kabar bahagia ini, diungkapkan langsung diva asal Malaysia tersebut melalui akun Instagram pribadinya.

Kini, usia kandungan Siti Nurhaliza telah memasuki usia empat bulan. Hal ini disambut antusias oleh para penggemarnya. Dalam foto yang diunggahnya, nampak Siti Nurhaliza memberikan keterangan kepada awak media terkait kehamilannya tersebut.

“Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami. Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya,” tulisnya diakun Instagramnya, Sabtu (14//10/2017).

Berikut keterangan yang diungkapkan Siti Nurhaliza melalui akun Instagramnya @ctdk :

1. PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN. ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA.

2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA.

3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

Para netizen pun, tidak ketinggalam memberikan selamat kepadanya.

“Alhamdulillah…Barokalloh datuk siti..” tulis akun @yantieirawati.

“Alhamdulillah..Syukur…moga dipermudahkan segalanya..” tulis @ugebu.

Selamat Siti Nurhaliza!!!